top of page
Close up of male hands in medical protection gloves making heart symbol as a way to show t

Jobb som hjelpepleier i Norge

Ta sjansen og jobb i Norge som Hjelpepleier. Vi ser stadig et økt behov for dyktige hjelpepleiere over hele Norge og din innsats vil bli satt stor pris på. Du vil bli tilbudt svært gunstige vilkår, med høy lønn, gratis overnatting og gratis reisekostnader.

Dersom du har fullført utdanningen din i Skandinavia og har legitimasjon som hjelpepleier fra et skandinavisk land, er saksbehandlingstiden sjelden lengre enn åtte uker før du får din norske legitimasjon.

 

For å jobbe som hjelpepleier i Norge må du ha norsk ID som hjelpepleier, kalt norsk autorisasjon. Vi hjelper deg gjerne med å søke om ID-en, og dekker kostnadene dersom du velger å begynne å jobbe hos oss i Worknorway.

 

Kontakt oss så sender vi deg en manual for søknaden!

Når du har fått norsk ID, er den gyldig for resten av arbeidskarrieren og du trenger aldri å søke om den igjen. Du kan nå jobbe fritt som hjelpepleier i Norge på dine egne premisser.

 

 

Du søker om ID-en enkelt og greit på Helsedirektoratets nettsider og du finner den HER

Om oss

Vi hjelper deg gjennom hele prosessen og sørger for at du er fullt forberedt på ditt nye oppdrag. Ikke nøl med å kontakte oss dersom du ønsker å vite mer om spennende oppdrag i vårt vakre naboland.

Interessert i oppdrag i Norge?

Takk for meldingen!

Vår hjelpepleier Ulrika

Etter 15 år som hjelpepleier i Sverige, valgte Ulrika å prøve muligheten til å jobbe i Norge.

«Jeg har alltid elsket Norge fordi det er så vakkert», sier hun.

Ulrika hadde lenge ønsket å reise over til nabolandet for å jobbe, men av ulike årsaker hadde det ennå ikke skjedd. En dag sommeren 2021 følte hun at dette var på tide å gjøre det, og det var slik hun kom i kontakt med Worknorway.

 

Kort tid etter havnet Ulrika i den nordligste delen av Nord-Norge, nærmere bestemt i byen Kautokeino. Kautokeino bor i underkant av 3000 mennesker og 90 % av befolkningen snakker norsk så vel som nordsamisk.

«Det var en enorm forskjell fra det jeg var vant til før i Sverige. Jeg fikk raskt en indre ro fra omgivelsene».

Ulrika skulle jobbe på aldershjem i en måned. Personalet omfattet ansatte fra Norge, Sverige og Finland. Ulrika fikk tildelt egen bolig i god relasjon til arbeidsplassen.

Allerede i løpet av første arbeidsdag kunne Ulrika se store forskjeller i hvordan personalet jobbet med sine pasienter, sammenlignet med hennes tidligere erfaringer fra eldreomsorgen i Sverige.

 

«Man ser hver pasient for den den er og tilpasser omsorgsarbeidet helt etter personens egne behov. For eksempel er det ingen faste tider for å stå opp om morgenen, men hver pasient kan våkne i sitt eget tempo uten å måtte forholde seg til klokken. Jeg opplever en større verdighet for pasienten her”.

Noe Ulrika også ble positivt overrasket over var maten. Finere måltider av vilt og edelfisk var vanlig og personalet tok seg tid til å ordne godt før hver servering. På frokostserveringen kunne pasientene velge mellom over ti forskjellige pålegg.

Bild Ulrika.jpg

Ulrika

Hjelpepleier

 

— Det var som å få servert en kjempegod hotellfrokost, hver dag, sier Ulrika.

Etter en måneds arbeid på sykehjem var det på tide for Ulrika å reise hjem til Sverige igjen.

 

– En måneds arbeid gikk raskt, men det tok desto lengre tid å komme seg fra Kautokeino til Alta for å komme seg videre til Sverige. Jeg ville stoppe hver tiende meter og ta nye bilder med telefonen, alt var så utrolig vakkert ”

Ulrika fikk en helt spesiell opplevelse i Norge og fikk mersmak for vår kjære nabo. Da hun kom tilbake til Sverige sa hun opp jobben med 50 % for å muliggjøre videre reise til Norge. Gjennom Worknorway skal hun nå til Sør-Norge og fortsette arbeidet.

 

«Jeg kan anbefale Norge på det varmeste. Det er trivelig og hyggelig, med snille mennesker og spennende kultur. Da har jeg nesten dobbelt så høy lønn når jeg jobber i Norge, så det er gøy å få lønn også, avslutter Ulrika.

Intervju
Kontakta
bottom of page