top of page
Young nurse standing in maternity ward and holding newborn baby in her arms. After birth c

Jobb som jordmor

i Norge

Om oss
Kontakta

I Norge jobber jordmødre etter prinsippet om at det skal være én jordmor per fødende kvinne. Den høye grunnbemanningen gjør at du kan stole på et behagelig og trivelig arbeidsmiljø.


 

Velkommen til jobb som jordmor gjennom oss i Worknorway. Vi tilpasser oss dine ønsker og behov og kan tilby et stort antall oppdrag i hele Norge. Du kan selvfølgelig regne med svært gunstige arbeidsforhold, høy lønn, gratis overnatting og gratis reise.

For å jobbe som jordmor i Norge må du ha norsk legitimasjon, kalt norsk autorisasjon. Vi hjelper deg gjerne med å søke om ID-en, og dekker kostnadene dersom du velger å begynne å jobbe hos oss i Worknorway. Kontakt oss så sender vi deg en manual for søknaden!

Dersom du har fullført utdanning i Skandinavia eller Europa og har legitimasjon som Lege fra et skandinavisk land, er saksbehandlingstiden sjelden lengre enn åtte uker før du mottar din norske legitimasjon.

 

Når du har fått norsk ID, er den gyldig for resten av arbeidskarrieren og du trenger aldri å søke om den igjen. Nå kan du jobbe fritt som jordmor i Norge på dine egne premisser.

Du søker om ID-en enkelt og greit på Helsedirektoratets nettsider, som du finner HER
 

Vi hjelper deg gjennom hele prosessen og sørger for at du er fullt forberedt på ditt nye oppdrag. Ikke nøl med å kontakte oss dersom du ønsker å vite mer om spennende oppdrag i vårt vakre naboland.

Interessert i oppdrag i Norge?

Takk for meldingen!

Intervju

Intervju med jordmor Malin

Hei Malin hvem er du?

Hei, jeg heter Malin Ehrling. Jeg er jordmor og trebarnsmor. Jeg elsker å løpe og være i skogen.

Hva er best med å jobbe i Norge?

Det er så mye bra med Norge. Det beste er fremfor alt at det er en så god grunnbemanning i Norge, en jordmor per fødende kvinne. Så må jeg fremheve kollegene mine også – alle kollegene mine var veldig inkluderende, positive og hjelpsomme.

 

De lyttet virkelig til meg, og vi hadde god kompetanseutveksling gjennom hele oppdraget. Jeg bør nevne lønnen i Norge også, da den er veldig godt betalt for de som bor i Sverige men som jobber i Norge. Norge er utrolig vakkert og har en flott kultur, det er så mye mer enn bare en jobb når jeg er der.

«I Norge opplever jeg også at det er færre forstyrrelser i arbeidet og jeg får lov til å fokusere mer på klinisk arbeid»

Hva er den største forskjellen på å jobbe i Sverige og Norge?

At det er flere ansatte til stede i Norge, og mindre fravær blant personalet. I Sverige er det nesten alltid mangel på personale, og vi som jobber er alltid nær bristepunktet. I Norge er sykefraværet knapt merkbart, fordi de har en så god grunnbemanning.

 

Jeg føler også at jeg ble mer uthvilt i Norge, da jeg hadde tid til restitusjon. Jeg kunne tatt flere ekstravakter i Norge og jobbet sene dager, men var likevel mer uthvilt enn da jeg jobbet i Sverige. I min avdeling var vi representert fra hele Skandinavia, Norge, Sverige, Finland og Danmark. Det gir mulighet for stor kompetanseutveksling mellom kolleger. Fra et pasientsikkerhetsperspektiv tror jeg det er bedre i Norge

maline.jpg

Malin Ehrling

Jordmor

 

"Jeg har bare positive erfaringer å dele og kan anbefale WorkNorway på det varmeste til andre jordmødre"

Hvordan har WorkNorway hjulpet deg?

Worknorway og min kontaktperson Niclas hjalp meg veldig. Han hjalp meg med å søke om spesialistlegitimasjon som jordmor, hjalp meg med reise og opphold og betalte alt. Før oppdragsstart passet han på at jeg var godt forberedt og da var han lett tilgjengelig og hørt fra meg jevnlig gjennom min tid i Norge.

 

Jeg har kun positive erfaringer å dele, og kan anbefale Worknorway på det varmeste til andre jordmødre. Jeg fikk en smak av Norge og kommer derfor tilbake for å fortsette arbeidet mitt der

 

bottom of page